Αθλητικά
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 14:04

Σε ΟΑΚΑ και «Ζωσιμάδες» ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής

Με δύο αναμετρήσεις, σε Αθήνα (ΟΑΚΑ) και Γιάννενα («Ζωσιμάδες») ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ατρόμητο (19:30) και τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναιτωλικό (17:15).

Με δύο αναμετρήσεις, σε Αθήνα (ΟΑΚΑ) και Γιάννενα («Ζωσιμάδες») ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ατρόμητο (19:30) και τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναιτωλικό (17:15).

Προερχόμενος από τις δύο πρώτες νίκες του, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει την τρίτη σε διάστημα οκτώ ημερών. Οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Ατρόμητο Αθηνών, που με την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα μετρίασε τις εντυπώσεις των προηγούμενων εμφανίσεών του.

Την τελευταία μέρα του Οκτώβρη ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και τώρα επιδιώκει την τρίτη κατά σειρά, αφού μεσοβδόμαδα επικράτησε και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι «πράσινοι» είναι αήττητοι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους (από τότε που έφυγε ο Ντάνι Πογιάτος) και κράτησαν απαραβίαστη την εστία του Διούδη στα δύο τελευταία, ενώ είχαν δεχτεί γκολ και στα πέντε πρώτα. Ο σημερινός θα είναι ο 1.000ός αγώνας του Παναθηναϊκού στην Α΄ Εθνική/Super League.

Ο Ατρόμητος γνώρισε την ήττα στην έδρα του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα ματς στο Περιστέρι. Συνολικά, έχει χάσει δύο από τα τρία τελευταία. 

Εκτός έδρας πήρε ισοπαλία από ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ενώ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ έχει σχεδόν δύο χρόνια να νικήσει σε έδρα ομάδας του Λεκανοπέδιου. Η τελευταία ήταν στις 11 Νοεμβρίου 2018, όταν επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Για δεύτερη φορά σε τέσσερις μέρες ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει στο γήπεδό του. Την περασμένη Τετάρτη υποδέχτηκε την ΑΕΛ και γνώρισε την ήττα, έτσι δεν θα ήθελε να δώσει την ευκαιρία και στον Παναιτωλικό να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του στη σεζόν. 

Και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα, νίκησε ο φιλοξενούμενος! Ο ΠΑΣ νίκησε εκτός έδρας Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο, ενώ έχασε εντός από ΑΕΚ και ΑΕΛ.

Ο Παναιτωλικός ακόμη δεν έχει νίκη στα επτά πρώτα παιχνίδια, έξι με το Μάκη Χάβο στον πάγκο και ένα με τον Λουτσιάνο, μετά την απομάκρυνση του πρώτου. Πέρυσι, ο Παναιτωλικός δεν είχε νίκη στα 15 πρώτα παιχνίδια του.