Πολιτική
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2007 14:38

Ομόλογα - Για τακτική συγκάλυψης κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Για τακτική συγκάλυψης στο θέμα των ομολόγων κατηγορεί την κυβέρνηση η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη και την καλεί να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα Ζορμπά.

Όπως σημειώνει η κ. Δαμανάκη, «οι σημερινές υποσχέσεις του υπουργού Απασχόλησης ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί το σκάνδαλο των ομολόγων στο μέλλον δεν δίνουν άφεση αμαρτιών στη ΝΔ, ούτε απαλλάσσουν το σημερινό υπουργό από τις ευθύνες να αντιμετωπίσει τις βλάβες που έχουν υποστεί τα Ταμεία και οι ασφαλισμένοι από τις συνέπειες του σκανδάλου».

Προσθέτει ακόμη ότι «η πολυδιαφημισμένη επιστροφή ενός από τα πολλά αμαρτωλά ομόλογα οδηγείται σε ναυάγιο και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση αναφορικά με τις πρωτοφανείς, όπως τις χαρακτηρίζει, απαιτήσεις ασυλίας της JP Morgan.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για το πόρισμα Ζορμπά για την υπόθεση των ομολόγων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το περιεχόμενο του πορίσματος δεν το γνωρίζω. Συνεπώς δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή...»

Προσθέτει ακόμη ότι «Το θεσμικό πλαίσιο για την επενδυτική δραστηριότητα των Ταμείων σε σχέση με τα αποθεματικά τους ορίζει κανόνες που προφυλάσσουν και καθοδηγούν. Πέρα από αυτό παρακολουθώ διαρκώς και συστηματικά τη δραστηριότητα των Ταμείων, ακριβώς με σκοπό να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο».