Πολιτική
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007 16:19

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο επαγρύπνησης

Στην περιοχή των Μελισσίων βρέθηκε σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου όπως είπε η ίδια, κάηκαν σπίτια http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/16/1398894.htm .

«Φάνηκε πάρα πολύ καλά ότι ενώ είναι γνωστό πια ότι υπάρχει ένα σχέδιο ολόκληρο, οργανωμένο καλά για να καούν δάση και πολλές περιοχές σ’ όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα ... δεν υπήρχε κανένα σχέδιο επαγρύπνησης, πρόληψης και πρόβλεψης, ούτως ώστε αυτό το σχέδιο να μην περάσει για άλλη μια φορά. Δεν υπήρχε ετοιμότητα», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

«Γιατί δεν μπορεί ο στρατός π.χ. να παίξει το ρόλο και του φρουρού και του επαγρυπνητή και να συμβάλλει στην πρόληψη;», διερωτήθηκε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Απ’ τη στιγμή, ξαναλέω, που έχουμε ένα σχέδιο. Δεν είμαστε στην αρχή της περιόδου. Τώρα πια έχει αποκτηθεί εμπειρία. Τέτοιο σχέδιο δεν υπήρχε. Τώρα εκ των υστέρων φαίνεται ότι τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά επίσης δεν υπήρχε ένα επιτελικό αποτελεσματικό σχέδιο να την αντιμετωπίσει. Όμως εμείς θέλουμε να βάλουμε ως θέμα το πριν: Έλλειψη οποιασδήποτε στοιχειώδους επαγρύπνησης. Όταν έχεις επαγρύπνηση βρίσκεις και τα μέσα».

Ερωτηθείσα για τα οικοδομικά συμφέροντα στην ερύτερη περιοχή της Πεντέλης, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε πως «όλη η Αττική είναι "φιλέτο" αυτή τη στιγμή, γιατί εδώ είναι το κέντρο των δραστηριοτήτων».

«Η Αττική είναι φιλέτο για οικονομικά και άλλα συμφέροντα. Όλη η Αττική είναι το επίκεντρο της συγκέντρωσης των ενδιαφερόντων των κερδοσκόπων, πολιτικών, οικονομικών κλπ. Ξαναλέω όμως, τίποτα δεν είναι που δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις, δεν είναι ανίκητος αυτός ο αντίπαλος. Η κυβέρνηση έδειξε ότι αυτή τη στιγμή δεν είχε κανένα σχέδιο επαγρύπνησης», υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.