Πολιτική
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007 17:38

Γ. Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση Καραμανλή η χειρότερη της μεταπολίτευσης»

«Επιτέλους τέλος! Σε 29 ημέρες η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Στις 17 Σεπτεμβρίου η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιάνει δουλειά. Δεν περισσεύει ούτε ημέρα μετά από τα τέσσερα χαμένα χρόνια της ΝΔ», υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια γύρισα σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. Στα πρόσωπα των Ελλήνων και των Ελληνίδων είδα την απογοήτευση απο την κυβέρνηση Καραμανλή. Είδα τις προσδοκίες σας να μετατρέπονται σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Στα προσωπά σας είδα την ανασφάλεια που δημιούργησε η κυβέρνηση Καραμανλή,με το εισοδήμά σας να χάνεται απο το υψηλό κόστος ζωής, την ακρίβεια, την ανεργία των νέων, τις συνθήκες δουλειάς, το κόστος της εκπαίδευσης και της υγείας, τα προνόμια για τους λίγους και τα βάρη στους πολλούς.

Στα προσωπά σας είδα την αγανάκτηση για την κυβέρνηση Καραμανλή,που προκάλεσε με την απουσία της Ελλάδας από την διεθνή σκηνή και την ΕΕ,για το πως χειρίστηκε τα ταμεία σας, τα ταμεία των συνταξιούχων και τα δικά σας λεφτά, με το πως χειρίστηκε το μέγα θέμα των υποκλοπών, με το πως επανίδρυσε το πελατειακό και κομματικό κράτος, με την αναξιοκρατία στις προσλήψεις των νέων ανθρώπων,με την απουσία οποιασδήποτε σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος, με την εγκατάλειψη της περιφέρειας και την υπονόμευση, ακόμα, και των δημοκρατικών μας θεσμών».

«Η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

Ο κ.Παπανδρέου μίλησε για αλαζονεία της κυβέρνησης Καραμανλή, που πλήγωσε την αξιοπρέπεια και το αίσθημα δικαιοσύνης και τόνισε ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί κρίσεις. Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παραμένει απών και άφαντος στις κρίσιμες στιγμές».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Παρέλαβε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, προοπτικές και το κεκτημένο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά πρόδωσε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, έχασε ιστορικές για την Ελλάδα ευκαιρίες, υπονόμευσε προοπτικές, διέσυρε την χώρα και απογοήτευσε ακόμα και δικούς της ψηφοφόρους».

«Φεύγουν υπό το βάρος της λαϊκής αγανάκτησης»

«Σήμερα φεύγουν -ανέφερε χαρακτηριστικά- φεύγουν επειδή δεν αντέχουν το βάρος της λαϊκής αγανάκτησης, την γενική κατακραυγή και γιατί δεν αντέχουν τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν». «Η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε τον κύκλο της», τόνισε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες «να γυρίσουν μαζί σελίδα». «Δεσμεύομαι ενώπιόν σας να γυρίσουμε μαζί την καινούργια σελίδα για την Ελλάδα. Να σταματήσουμε τον κατήφορο. Θα είμαι πάντα παρών, θα είμαστε πάντα παρόντες στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών τα οποία είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινάμε -είπε- με οδηγό το ανανεωμένο μας πρόγραμμα, με αυτοπεποίθηση, με την σιγουριά ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες και προοπτικές, με εμπιστοσύνη στον Ελληνισμό. Ξεκινάμε να κλείσουμε τα ρήγματα της ανισότητας που άνοιξε η κυβέρνηση Καραμανλή, με την δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, να δώσουμε στον Ελληνα πολίτη σιγουριά, ελπίδα και προοπτική. Να διασφαλίσουμε μια ανάπτυξη που σέβεται και στηρίζεται στο περιβάλλον, που υποστηρίζεται από την Παιδεία και ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος».

Mέρα νίκης η 16η Σεπτεμβρίου

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη 16η Σεπτεμβρίου μέρα της νίκης και μέρα της νέας αλλαγής.

«Από τις 17 του Σεπτέμβρη η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιάνει αμέσως δουλειά, μαζί με σας, μαζί με τον έλληνα πολίτη, για μια δίκαιη κοινωνία με ανάπτυξη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά,για μια δυνατή Ελλάδα με φωνή, ταυτότητα και πρωτοβουλίες, μαζί για την νίκη», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.