Πολιτική
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007 13:46

Βέβαιος για την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου

Επίθεση εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους νέους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Όπως παρατήρησε, «συνιστά πολιτική ύβρη η ΝΔ να ζητά εκ νέου από το λαό, λευκή επιταγή, για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του 2004».

«Οι Έλληνες μπροστά στις προκλήσεις απαιτούν τη νέα αλλαγή», τόνισε ο κ.Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους νέους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Είστε πρέσβεις του οράματός μας, πρέσβεις της ελπίδας μας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε 25 και μία ημέρες» και πως «οδηγός μας και οδηγός σας θα είναι το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

«Η ΝΔ μας γύρισε πίσω -υπογράμμισε- Και ο πολίτης φωνάζει: Φτάνει πια. Φτάνει πια η κοροϊδία. Φτάνει πια η ανικανότητα. Φτάνει πια η νοοτροπία του κράτους - λάφυρο του κόμματος».

«Δεν αποφάσισε ο κ. Καραμανλής τις εκλογές -επεσήμανε ο κ.Παπανδρέου-

Ταλαντεύτηκε όλο το καλοκαίρι και συρόμενος υποχρεώθηκε να τις κάνει και μάλιστα σε συνθήκες πανικού».

Βέβαιος για την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εθνος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη του κόμματός του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε για μία πολιτική αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πολλών και έκανε λόγο για κρυφή αντζέντα της ΝΔ, η οποία, όπως σημείωσε, σχεδιάζει νέους φόρους και ανατροπές στο ασφαλιστικό.

Αναφερόμενος ακόμη, στο θέμα των ομολόγων, ο κ.Παπανδρέου παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό και σπεύδει σε εκλογές συγκάλυψης.

Κατά την ομιλία του στους νέους υποψήφιους βουλευτές, ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των ομολόγων και επικέντρωσε την κριτική του προσωπικά στον πρωθυπουργό:

«Αυτός που ήρθε με σημαία την πάταξη της διαφθοράς, είναι αυτός που κρύβει το πόρισμα για το σκάνδαλο των ομολόγων. Αυτός που εδώ και 6 μήνες, 174 μέρες, κρύβει τις αμαρτωλές συμβάσεις των δομημένων ομολόγων με τις χρυσές προμήθειες και τις βαλίτσες. Αυτός που συστηματικά συγκαλύπτει το σκάνδαλο που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι υπουργοί του», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Το σκάνδαλο βάζει σε κίνδυνο τις συντάξεις των ασφαλισμένων», προειδοποίησε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Θυμίζω ότι προ μηνών το σύνθημα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων ήταν “φέρτε πίσω τα λεφτά”. Ζήτησα και εγώ, να φέρει ο κ. Καραμανλής πριν τις εκλογές πίσω τα χρήματα των ασφαλισμένων.Τότε υποσχέθηκαν ότι θα τα φέρουν πίσω και μάλιστα, καυχιόντουσαν ότι τίποτα δεν χάθηκε. Σήμερα κρύβουν και κρύβονται - ότι όχι μόνο δεν τα επέστρεψαν αλλά ότι και αυτά που επένδυσαν σε επικίνδυνα ομόλογα, χάνονται».