Πολιτική
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007 18:08

«Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να δίνει σαφές προβάδισμα στη ΝΔ»

Δεν υπάρχει αξιόπιστη δημοσκόπηση που να δίνει σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και τον κ.Καραμανλή, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ως μήνες διακοπών, δεν είναι κατάλληλοι για επιστημονικές μετρήσεις. «Δημοσκόπηση αξιόπιστη, ούτε μπορούσε να γίνει αυτό το χρονικό διάστημα, ούτε κατά τη γνώμη μας έχει πραγματοποιηθεί», παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης.

Από την άλλη, πρόσθεσε, πρόσφατα ψηφίστηκε ο νέος νόμος που διέπει τη διενέργεια δημοσκοπήσεων σύμφωνα με τον οποίο, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δημοσκοπήσεις 15 μέρες πριν τις εκλογές δεν μπορούν να κοινοποιηθούν, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. «Αυτό -εξήγησε- πρακτικά σημαίνει ότι είναι αντικειμενικά ελάχιστο το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να υποθέσει, ότι ένα αξιόπιστο δείγμα μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί για αξιόπιστα αποτελέσματα».

Απαντώντας εξάλλου στις φήμες περί δημοσκόπησης βάσει της οποίας αποφάσισε το Μαξίμου τις εκλογές, ο κ. Ραγκούσης μίλησε για «προφανή σκοπιμότητα».

«Η σκοπιμότητα, είναι ότι ο μεν κ. Καραμανλής υποχρεώθηκε να πάει σε εκλογές και την ίδια στιγμή είχε την ανάγκη να πει ότι αυτό δεν το έκανε από υποχρέωση και καταναγκασμό από τις εξελίξεις, αλλά το έκανε διότι, δήθεν, υπήρξε κάποια δημοσκόπηση που του έδειχνε ένα δήθεν προβάδισμα και το οποίο θέλει να εκμεταλλευτεί».

Δεν υπάρχει τέτοια δημοσκόπηση, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας μάλιστα πως «εάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις πραγματοποιούνταν δημοσκόπηση αυτό το διάστημα, θα ήταν αρκετά ως πολύ δυσάρεστη για τον κ. Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία. Και ιδιαιτέρως προσωπικά για τον κ. Καραμανλή».