Πολιτική
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007 21:00

ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους οι έλληνες τουρίστες στην πόλη Merida του Μεξικού

Καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι έλληνες τουρίστες στην πόλη Merida της περιοχής Yucatan του Μεξικού, η οποία απειλείται από τυφώνες.

¶υτό έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γ.Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας πως ήδη είναι σε εξέλιξη προσπάθεια μετακίνησης ορισμένων εξ αυτών στη Γουατεμάλα, και συγκεκριμένα στην πόλη Flores, και των υπολοίπων προς την πόλη Villa Hermosa του Μεξικού, ώστε εν συνεχεία να μεταβούν με αεροπορική πτήση στην πρωτεύουσα της χώρας, την Πόλη του Μεξικού.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών, μόλις πληροφορήθηκε την παρουσία ελλήνων πολιτών στην περιοχή -περιοχή υψηλού κινδύνου για τυφώνες αυτή την περίοδο- επικοινώνησε με τον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας στην Πόλη του Μεξικού, που απέχει περίπου 1.500 χλμ. από την Merida και του έδωσε οδηγίες να αποκαταστήσει επικοινωνία μαζί τους και να παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, η πρώτη επικοινωνία έγινε στις 3π.μ. τ.ω. και έκτοτε η πρεσβεία μας καταβάλλει προσπάθειες για συνεχή επικοινωνία με την ομάδα των ελλήνων πολιτών.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει τεθεί και η Τζαμάικα μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντιν, παρ' όλο που το «μάτι» του τυφώνα πέρασε νοτίως του νησιού. Μεταξύ των τουριστών που εκκένωσαν τα ξενοδοχεία στην περιοχή για παν ενδεχόμενο, είναι και 55 Ελληνες, όλοι επίσης καλά στην υγεία τους.