Πολιτική
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007 20:02

Απάντηση Αρβανιτόπουλου στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για τα Ταμεία, τη Δικαιοσύνη και την υποψηφιότητα Χηνοφώτη

Απάντηση στις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την κατάσταση στα ασφαλιστικά Ταμεία, στη Δικαιοσύνη, αλλά και στις αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του ναυάρχου Χηνοφώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση αγνόησε τους ασφαλισμένους σε αντίθεση με τη ΝΔ, της οποίας, όπως είπε, οι δεσμεύσεις έγιναν πράξη. «Το έλλειμμα στον κλάδο Υγείας του ΟΓΑ ανέρχεται σήμερα σε 200 εκ. ευρώ. Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, το Μάρτιο του 2004, είχε φτάσει σε 1 δισ. 7 εκ. ευρώ. Το 2004 η βασική σύνταξη του ΟΓΑ ήταν 170 ευρώ. Σήμερα με αυξήσεις που έκανε η Κυβέρνηση, είναι 278 ευρώ και σε 4 μήνες, νομοθετημένα αυξάνεται στα 330 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Αναφερόμενος στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι το 2004 αντικαταστάθηκαν με υπηρεσιακούς οι υπουργοί Εσωτερικών και Τύπου, κάτι που, όπως είπε, θα γίνει και σήμερα. «Όσο για τις γενικότερες επιθέσεις τους στη Δικαιοσύνη αυτό δηλώνει το αδιέξοδο της αντιπολιτευτικής τους τακτικής» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του ΑΓΕΕΘΑ κ. Χηνοφώτη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είπε πως πρόκειται για έναν εξαίρετο αξιωματικό που μπαίνει στην πολιτική παραιτούμενος από το αξίωμά του και έκανε λόγο για ωμή κομματική παρέμβαση στις Ένοπλες Δυνάμεις όταν, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ το 1993 έβαζε αρχηγό ΓΕΕΘΑ ένα μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής.