Κοινωνία
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 12:02

Χρυσή Αυγή: Στην αντεπίθεση η εισαγγελέας- Στράφηκε κατά των δικηγόρων πολιτικής αγωγής

Στην αντεπίθεση πέρασε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ενώ έστρεψε τα βέλη της και σε βάρος δικηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ .

Στην αντεπίθεση πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ενώ έστρεψε τα βέλη της και σε βάρος δικηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ .

Η εισαγγελέας ζήτησε το λόγο στο δικαστήριο και επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κώλυμα ώστε να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Ανέπτυξε μάλιστα τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων. Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά συνηγόρων πολιτικής αγωγής. 

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της διαδικασίας, ο γραμματέας της έδρας ανέγνωσε το βούλευμα βάσει του οποίου ο Γιάννης Λαγός είχε οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή επειδή είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι παρών στο δικαστήριο είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ζήτησε τον λόγο από την πρόεδρο αιτώντας να κληθεί να εξεταστεί «παράγοντας της κυβέρνησης Σαμαρά», τον οποίο κατονόμασε, καθώς όπως είπε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος συνομίλησε δύο μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Ρουπακιά. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε μάλιστα να εξεταστεί κατά αντιπαρασταση μαζι του. 

Ακαλουθεί η δήλωση Κασιδιάρη: «Ζητώ το λόγο για μια δήλωση. Προσκομίζοντας ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Ακόμη και τώρα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Έχει γίνει τόσο μεγάλος θόρυβος αν πρέπει να δοθεί αναστολή. Πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου αμέσως μετά το βράδυ της δολοφονίας.

Υπάρχουν στοιχεία που δεν αναφέρθηκαν και προσωπικά με έχουν συνταράξει. 19/9/13 εμφανίζεται επανειλημμένα τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά. Συγκεκριμένα αριθμός της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Εμφανίζεται φυσικό πρόσωπο που είναι εντός της γης συντονισμού. Το τηλέφωνο αυτό ανήκει στον Δημήτρη Βαρζόπουλο, τον εξ’ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού. Μπορεί να τα εξετάσει το δικαστήριο τώρα. Αυτός ο άνθρωπος μίλησε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον καθ' ομολογίαν δράστη δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία. Το πρόσωπο αυτό έχει συνεχείς επικοινωνίες. Τα έχω αποδελτιώσει από τη δικογραφία, ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση έστω και τώρα.

Το δικαστήριο έχει υποχρέωση. Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά , δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό το φόνο. Είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου. Ζητώ ο άνθρωπος αυτός να έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη; Ζητώ την κατ αντιπαράσταση εξέταση εμού του ιδίου με τον Δημήτρη Βαρζόπουλο. Δεν προδικάζω τίποτα. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλώνω αθώος, το έγκλημα είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου. Προκαλούνται ερωτηματικά, δεν προδικάζω τίποτα, να μένει φως στο τι έλεγαν τότε». 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη αμφισβήτησε την εισαγγελέα Αδαματία Οικονόμου καλώντας την είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών είτε να τη συμπληρώσει. Συγκεκριμένα η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της ως προς έντεκα καταδικασθέντες οι οποίοι φαίνεται στο παρελθόν να είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξεις (μεταξύ αυτών οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν). 

Παράλληλα ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

naftemporiki.gr