Πολιτική
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 14:51

Επίθεση Αλαβάνου κατά του δικομματισμού από τα Ιωάννινα

Να συζητηθούν τα θέματα ουσίας που απασχολούν την κοινωνία και να κλείσει η φάση του δικομματισμού ζήτησε από τα Ιωάννινα όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

Αναφερόμενος στο θέμα των ομολόγων, επανέλαβε τη θέση του Συνασπισμού ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σκάνδαλο, όπως είπε, της καταλήστευσης των ασφαλιστικών Ταμείων και την προσπάθεια συγκάλυψής του, ενώ όπως είπε αντίστοιχες ευθύνες είχε και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως αντί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πηγαίνουν στις εκλογές επικεντρωμένα σε λέξεις-κλειδιά όπως κοινωνικό κράτος, ανεργία, δάση, μόλυνση, νεολαία, συντάξεις, τιμές αγροτικών προϊόντων, οι λέξεις που επικρατούν –πρόσθεσε- είναι δωροδοκία, απιστία, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, βαλίτσες. Τα δύο κόμματα –σημείωσε- έχουν εγκλωβιστεί σε μια αυτοκαταστροφική αντιπαράθεση, που δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο και ζήτησε να κλείσει η φάση του δικομματισμού, εκτιμώντας ότι ο λαός ήδη βιώνει το τέλος αυτού του φαινομένου.