Πολιτική
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2007 14:52

Τέσσερις νεκροί από την πυρκαγιά στην Αρεόπολη

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι μεγάλες πυρκαγιές σε Μάνη, Μεσσηνία και Λακωνία.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά στην Αρεόπολη, όπου το πύρινο μέτωπο φθάνει τα 15 χιλιόμετρα. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται πιθανότατα για ενοίκους ξενοδοχείου που δεν πρόλαβαν να το εκκενώσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αγνοείται ένα ακόμα άτομο.

«Τα δύο θύματα ήταν έξω από ξενοδοχείο κοντά στην πόλη της Αρεόπολης. Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι, αν είναι τουρίστες ή όχι», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, αξιωματικός της πυροσβεστικής σχετικά με τους δύο θανάτους που επιβεβαιώθηκαν πρώτοι. Λίγη ώρα αργότερα η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων που βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από τους δύο πρώτους νεκρούς.

Η Αρεόπολη έχει εκκενωθεί ενώ πληθαίνουν οι αναφορές για καμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Στην πόλη και τις γύρω περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, οι τηλεφωνικές συνδέσεις και η υδροδότηση. Οι φλόγες έχουν ζώσει και το Κέντρο Υγείας που επίσης έχει εκκενωθεί και καταβάλλονται προσπάθειες να μην φθάσουν στο κεντρικό πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής.

Στο χωριό Λαδάς στον Ταΰγετο έχουν καεί περίπου 16 σπίτια. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης.

Καίγονται σπίτια στο Λαγονήσι

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, όπου όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, καίγονται σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Αλλη μία πυρκαγιά ξεσπασε στο Λουτρόπυργο Ελευσίνας, κοντά στα ναυπηγεία και οι αρχές ζήτησαν από τον ΟΣΕ να διακόψει τα δρομολόγιά του.

Υπό το βάρος της διαμορφωθείσας κατάστασης, στο υπουργείο Εσωτερικών συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη και τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι νομοί Μεσσηνία και Λακωνίας.