Πολιτική
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2007 10:54

«Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και παριστάνει το θύμα»

Για έλλειψη συντονισμού, ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και εγκληματική αμέλεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες, από τις μεγάλες πυρκαγιές, περιοχές της Πελοποννήσου.

Βασική αιτία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι η πελατειακή αντίληψη της κυβέρνησης Καραμανλή και η κομματικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και πυρόσβεσης.

«Η αλήθεια είναι», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «ότι αυτή η κυβέρνηση καλλιέργησε τις προσδοκίες σε άνομα συμφέροντα και καταπατητές. Καλλιέργησε τις προσδοκίες τους, με την προσπάθεια της να αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος, που προστατεύει τα δάση μας. να νομιμοποιήσει αυθαίρετα με τροπολογίες, να παραδώσει τα παράλια μας και τα νησιά μας στην υπερεκμετάλλευση».

«Aρνήθηκε την εθνική συνεννόηση»

«Η κυβέρνηση αρνήθηκε την εθνική συνεννόηση και συνεργασία, την προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε από κοινού την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της Ελλάδας. Να αξιοποιήσουμε την εμπειρία όλων μας, να δεσμευτούμε με μέτρα και με πολιτικές, που θα αποκλείσουν άνομα συμφέροντα και θα αποκαταστήσουν πλήρως τους πληγέντες», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου με αφορμή την άρνηση της κυβέρνησης στο αίτημά του για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Η πιο ανησυχητική αλήθεια όμως, είναι η στάση της κυβέρνησης, που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της, παριστάνει το θύμα και με υπονοούμενα μιλά για συνομωσίες και οργανωμένα σχέδια, όπως συνηθίζει όταν προσπαθεί να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες».

Ανοχύρωτη πολιτεία η Ελλάδα

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που μετέτρεψε την Ελλάδα σε ανοχύρωτη πολιτεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Επιτέλους ας μιλήσει συγκεκριμένα. ας πράξει ό,τι έχει καθήκον να πράξει η κάθε κυβέρνηση.

Αυτήν την ύστατη στιγμή, ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας αναλάβει τις ευθύνες της. Με αυτήν την κυβέρνηση, δεν μπορεί κανένας να αισθάνεται ήσυχος, δεν μπορεί να αισθανθεί σιγουριά και ασφάλεια ο Έλληνας πολίτης».