Πολιτική
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007 17:30

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Αποφάσεις για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές έλαβαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε κοινή συνεδρίαση των προεδρείων τους.

Συγκεκριμένα, καλούν τα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία μέλη να καταθέσουν οικονομική βοήθεια υπέρ των πυρόπληκτων στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχτηκε στην Εθνική Τράπεζα - πλ.Βικτωρίας» με αριθμό 118/348522-68. Σε πρώτη φάση οι δυο οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν ότι καταθέτουν το ποσό των 100.000€.

Επίσης, αποφάσισαν την εισφορά-αλληλεγγύης ΟΛΩΝ των εργαζομένων με το ποσό των 5€ υπέρ των πυρόπληκτων με παρακράτηση από το μισθό μας και ζητούν την τουλάχιστον ισόποση συμμετοχή των εργοδοτών.

Ακόμη αποφάσισαν να φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις τους 1000 παιδιά και 200 ηλικιωμένους από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Τέλος, απευθύνουν έκκληση για βοήθεια και αλληλεγγύη στην ΣΕΣ και στις Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και καλούν όλους τους εργαζόμενους των οργανώσεών τους Υγείας, Παιδείας, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ ΟΣΕ κ.λπ.) να ενεργοποιηθούν στο μέγιστο για την αποκατάσταση των βλαβών και όλων των υπηρεσιών φροντίδας, υγείας και υποστήριξης των πληγέντων.

Οι δύο οργανώσεις εκφράζουν ακόμη τη βαθύτατη λύπη τους για τα τραγικά θύματα των πυρκαγιών και εκτιμούν ότι όλος ο μηχανισμός προστασίας και αντιμετώπισης δεν λειτούργησε αποτελεσματικά.