Αθλητικά
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 12:10

Πρεμιέρα σήμερα για τη γυναικεία Α1 βόλεϊ

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ξεκινά σήμερα, με νέο format από φέτος, καθώς οι 14 ομάδες της κατηγορίας χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, από επτά έκαστος.

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ξεκινά σήμερα, με νέο format από φέτος, καθώς οι 14 ομάδες της κατηγορίας χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, από επτά έκαστος.

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α, Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθούν δύο νέα γκρουπ, το Γ στο οποίο θα συμμετάσχουν οι σύλλογοι που κατάκτησαν τις πρώτες τρεις θέσεις στα γκρουπ Α και Β και το Δ, με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 4-7.

Στο Γ όμιλο Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της τελικής κατάταξης.

Στο Δ όμιλο θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Οι ομάδες που στην α΄ φάση βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της α΄ φάσης και δεν θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Μετά τους αγώνες και σύμφωνα με τη βαθμολογία, οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 7-14 της τελικής βαθμολογικής κατάταξης. Οι ομάδες που θα είναι στη 12η, 13η και 14η θέση στην τελική κατάταξη θα υποβιβαστούν στην Pre League Γυναικών.

Το νέο πρωτάθλημα αναμένεται ανταγωνιστικό, αφού Α.Ο. Θήρας, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατά κύριο λόγο ενδυναμώθηκαν για να αμφισβητήσουν την παντοκρατορία του Ολυμπιακού τα τελευταία έτη.

Ο πρωταθλητής έχασε λόγω περικοπών το δημιουργό της σπουδαίας ομάδας που έφερε στο σύλλογο και την Ελλάδα το μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο του γυναικείου βόλεϊ, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Ακόμη, οι κεντρικές Λαμπρούση και Ζακχαίου αναζήτησαν διεθνή καριέρα, η Ζιβογίνοβιτς σταμάτησε, αλλά έμειναν οι υπόλοιπες έμπειρες του βασικού κορμού (Χριστοδούλου, Γιώτα, Χίπε, Χουντ, Κονόμι).

Ερωτηματικό παραμένει η ακραία Κλάριτς (Κροατία), για το αν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με ενδιαφέρον, επίσης, αναμένεται η παρουσία των ΑΕΚ, Άρη, Πανναξιακού, Θέτιδας Βούλας και Μαρκόπουλου, ενώ, πάντα θεωρητικά, Λαμία, Αμαζόνες, Αίας Ευόσμου, Πορφύρας και Ηλυσιακός θα παλέψουν για την παραμονή.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σάββατο 10 Οκτωβρίου)

  • Χαλκιοπούλειο   18:00   Λαμία 2013 - Α.Ο. Θήρας    (Παπαδογούλας, Κουτσής)
  • Μίκρα           19:00   Άρης - Παναθηναϊκός        (Βασιλειάδης, Δημητρίου)
  • Ιλίσια          19:00   Ηλυσιακός - Μαρκόπουλο     (Ονόπας, Ράντσιου)

Ρεπό ο Πανναξιακός 

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σάββατο 10 Οκτωβρίου)

  • ΔΑΚ Ευόσμου     18:30   Αίας Ευόσμου - ΑΕΚ         (Ισκάς, Μαυρίδης)
  • Γ. Γεννηματάς   19:00   Θέτις Βούλας - Ολυμπιακός  (Πρέντζας, Αντωνόπουλος)
  • Π. Σαλπέας      20:00   Πορφύρας - ΠΑΟΚ            (Βελώνης, Μιχαήλογλου)

Ρεπό οι Αμαζόνες