Πολιτική
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 12:52

Γ. Παπανδρέου: «Οικτρά ανήμπορη η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή»

«Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μία εθνική τραγωδία. Στεκόμαστε μπροστά σε αυτή την εθνική κρίση με ομοψυχία και με βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πληγέντες με κάθε διάθεση προσφοράς και με κάθε διάθεση να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Δυστυχώς», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, «η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή απογοήτευσε τον ελληνικό λαό. Φάνηκε οικτρά ανήμπορη να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των πυρκαγιών ολόκληρο το καλοκαίρι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε καν να σώσει ζωές συνανθρώπων μας, τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Και δυστυχώς συνεχίζει να κινείται χωρίς το αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης που απαιτούν οι καιροί. Ασχολείται και κατασκευάζει θεωρίες περί συνωμοσίας τρομοκρατών. Το αποτέλεσμα είναι να διασύρεται η χώρα, να υπονομεύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί, να τρομοκρατείται ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ακόμη ότι «δεν αντέχει ο ελληνικός λαός μια κυβέρνηση η οποία έχει ως στηρίγματα το φόβο, την ανασφάλεια, το διχασμό, το φανατισμό και που προκαλεί το χάος. Είναι η ώρα της αλήθειας, είναι η ώρα του ελληνικού λαού να επιλέξει ο ίδιος μια κυβέρνηση ισχυρή που εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά, την ελπίδα και την προοπτική».