Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007 11:43

Δίμηνη προθεσμία στην Ελλάδα για απελευθέρωση στα τυχερά παιχνίδια

ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ακόμη δύο μηνών δόθηκε στην Ελλάδα και τη Γαλλία, προκειμένου να προχωρήσουν στα νομικά βήματα που κρίθηκαν αναγκαία από την Κομισιόν για την άρση των φραγμών σε ξένες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο του γραφείου του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά, Τσάρλι ΜακKρίβι.

Η Κομισιόν άρχισε νομική δράση κατά της Γαλλίας και της Σουηδίας τον Ιούνιο, ενώ τον ίδιο μήνα απηύθυνε αρχική προειδοποίηση στην Ελλάδα σχετικά με τη νομοθεσία της που αφορά στα τυχερά παιχνίδια. «Η προθεσμία για την Ελλάδα και τη Γαλλία μετατίθεται τώρα στις 29 Οκτωβρίου. Οσον αφορά στη Σουηδία, δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής καμία πρόοδος, εφόσον όμως δεν ζήτησε παράταση υποθέτουμε ότι θα αντεπεξέλθει στις δεσμεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολιβερ Ντριούις, εκπρόσωπος του γραφείου του Επιτρόπου. Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι έχουν γίνει κάποιες θετικές επαφές με τις ελληνικές αρχές, ενώ και η κατάσταση στη Γαλλία έχει αλλάξει από τη στιγμή που απόφαση δικαστηρίου της χώρας ήταν ευνοϊκή προς την κοινοτική νομοθεσία.

Οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών αποτελούν κρατικά μονοπώλια σε πολλές χώρες της Ε.Ε., αποφέροντας τεράστια έσοδα στις κυβερνήσεις, όμως εμποδίζουν ανταγωνιστές τους από τον ιδιωτικό τομέα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή την κερδοφόρο δραστηριότητα.