Πολιτική
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 09:16

Δ. Αβραμόπουλος: Η ασύμμετρη απειλή βλάπτει την εικόνα της χώρας μας

«Η “ασύμμετρη απειλή” ως έννοια είναι συνυφασμένη με τη διεθνή τρομοκρατία. Με τίποτε άλλο. Δεν θα συγκρίνουμε τη σημερινή Ελλάδα με αυτή του City of Poros. Οι ξένοι ακούγοντας τα περί «ασύμμετρων» αυτό το συνειρμό κάνουν. Οσοι γνωρίζουν από διεθνές περιβάλλον και διεθνή ΜΜΕ, το ξέρουν αυτό».

Τα παραπάνω τονίζει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Δεν μας φτάνει η ανθρώπινη, οικολογική και οικονομική καταστροφή από την τραγωδία αυτή και θα προσθέσουμε ως κράτος και άλλες καταστροφές; Ο όρος «ασύμμετρη απειλή» μπορεί να ακυρώσει ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού και να δώσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι στο φάσμα των στόχων της διεθνούς τρομοκρατίας. Κάτι που δεν είναι αλήθεια», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα δοκιμάστηκε σε μια πολύ ευαίσθητη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, που είναι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και εάν η «ασύμμετρη απειλή» υπήρχε, θα είχαμε ζήσει τότε δύσκολες στιγμές.

Σε ερώτηση για το πώς προκλήθηκε όλη αυτή η καταστροφή, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Ολοι οι παράγοντες που ευθύνονται για την πρόκληση πυρκαγιών κατά κάποιο τρόπο "συνωμότησαν", χωρίς βέβαια πριν να… συνεννοηθούν. Υψηλές θερμοκρασίες, κλιματικές μεταβολές σε συνδυασμό και με την προβλεπόμενη, από έναν άνυνδρο χειμώνα που πέρασε, ξηρασία. Αλλά και πυρομανείς και άρρωστα μυαλά, που επωφελήθηκαν από την κακιά στιγμή. Αλλά και τα σκουπίδια, που ενεργούν ως βραδυφλεγείς βόμβες».