Αθλητικά
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:36

Οι όμιλοι περνούν από την... Ομόνοια για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός παίρνει απόψε τη σκυτάλη από τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετωπίζουν απόψε (23/9, 22:00) στο Φάληρο την Ομόνοια, στον πρώτο αγώνα της σειράς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός παίρνει απόψε τη σκυτάλη από τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετωπίζουν απόψε (23/9, 22:00) στο Φάληρο την Ομόνοια, στον πρώτο αγώνα της σειράς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το λογικό φαβορί με αντίπαλο το κυπριακό συγκρότημα, που πάντως άφησε εκτός συνέχειας δύο πρωταθλήτριες και θεωρητικά ανώτερες ομάδες, αρχικά τη Λέγκια Βαρσοβίας κι εν συνεχεία -στα πέναλτι- τον Ερυθρό Αστέρα.

Χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα, οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς θα επιδιώξουν να βάλουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τα θεμέλια της πρόκρισης με ένα σκορ ασφαλείας, ενόψει του επαναληπτικού στη Λευκωσία.

«Αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε αισιόδοξοι είναι πως έχουμε πραγματικά μία πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που παίζει με ψυχή και έχει πίστη. Έχουμε πάρα πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, έχουμε καλή τεχνική και γενικότερα υπάρχει αγωνιστικό πνεύμα», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού. 

«Η περυσινή μας πορεία αποκατέστησε το πρεστίζ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και αν μπορούμε να το πετύχουμε ξανά είναι η μόνη μας επιθυμία. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που αξίζει όλον τον σεβασμό μας, μία ομάδα η οποία είναι πραγματικά ένας σοβαρός αντίπαλος, όμως εμείς θέλουμε πραγματικά να συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Φορτούνης προειδοποίησε: «Φαβορί σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν. Να είμαστε προσεκτικοί. Έχουμε εμπειρία. Να μην δεχτούμε γκολ. Να σκοράρουμε κάποιο γκολ για να πάρουμε το προβάδισμα».

Ο Σα θα επανέλθει κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, καθώς άσχετα με το βαθμό ετοιμότητάς του ο Μαρτίνς θέλει εμπειρία και σιγουριά κάτω από τα δοκάρια, μιας και το διακύβευμα είναι τα εκατομμύρια των ομίλων.

Στο σχηματισμό 4-2-3-1 του Πορτογάλου αμυντικοί θα είναι οι Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Χολέμπας, χαφ οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, ο Φορτούνης σε ελεύθερο ρόλο κι επιθετικοί οι Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Στην αποστολή βρίσκονται και οι Σισέ, Μπρούνο, Καφού, Κάιπερς, Χασάν, Κρίστινσον, Εμβιλά, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Τζολάκης.

Από την πλευρά τους, οι Κύπριοι του Χένινγκ Μπεργκ αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Φαμπιάνο, Χούμποσταν, Λούφτνερ, Λαγκ, Λέζιακς, Τζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες, Μποτεάκ, Τιάγκο, Παπουλή και Κακουλλή.