Αθλητικά
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:00

FIBA: Σε «φούσκες» τα ματς των προκριματικών των Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου

Το παράδειγμα του ΝΒΑ και της «φούσκας» του Ορλάντο αποφάσισε να υιοθετήσει η FIBA.

 

Το παράδειγμα του ΝΒΑ και της «φούσκας» του Ορλάντο αποφάσισε να υιοθετήσει η FIBA.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ οι αγώνες των προκριματικών του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν σε «φούσκα», έτσι ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των αποστολών των εθνικών ομάδων,

Την Παρασκευή (18/09) έγινε επισήμως γνωστό από την FIBA πως οι αναμετρήσεις των δύο προσεχών «παραθύρων» (Νοέμβριος 2020 και Φεβρουάριος 2021) δεν θα γίνουν βάσει του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί από πέρσι, αλλά σε «φούσκες» που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Η ενημέρωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρει:

1) Όλοι οι αγώνες των δύο παραθύρων θα διεξαχθούν σε «φούσκες» αντί για εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, έπειτα από συμφωνία που θα υπάρξει με τους εκάστοτε οικοδεσπότες και σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές και πολιτικές αρχές, αλλά και τα πρωτόκολλά της.

2) Κάθε «φούσκα» θα περιλαμβάνει τέσσερις ή οκτώ ομάδες (σε ένα ή δύο προκριματικά γκρουπ), με τον οικοδεσπότη να ανακοινώνεται το προσεχές διάστημα.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι στον ίδιο προκριματικό όμιλο με Βουλγαρία, Βοσνία και Λετονία, έχοντας κάνει το 2/2 στα πρώτα ματς που έγιναν πριν από την έξαρση της πανδημίας.

Το δεύτερο παράθυρο είναι προγραμματισμένο από τις 23 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2020, ενώ το τρίτο (και τελευταίο) από τις 15 έως 23 Φεβρουαρίου 2021.

Λόγω της μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 το EuroBasket μετατέθηκε κατά ένα χρόνο και θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022.