Πολιτική
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 17:36

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Ρουσόπουλος απέρριψε την πρόταση να τεθούν τα θέματα περιβάλλοντος στο debate

«Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Κινήματος, Νίκο Αθανασάκη, ποτέ δεν ήρθε σε εμάς πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ, για να περιληφθεί και το θέμα του περιβάλλοντος, στην αποψινή τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Εάν αυτό είχε συμβεί, δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να βρεθεί τρόπος ώστε να περιληφθεί στις θεματικές ενότητες και το περιβάλλον. Είναι μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της πολιτικής μας για την επόμενη 4ετία».

Αυτό δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την εκτόπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων από το αποψινό debate

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/06/1408514.htm .

Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν υπέβαλε δική του πρόταση να συζητηθούν και τα θέματα του περιβάλλοντος στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε πως η πρόταση έγινε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Τσίπρα, προς τον κ. Ρουσόπουλο. Εκείνος την απέρριψε και από τη στιγμή που απερρίφθη μια πρόταση για μια αλλαγή επί των κανόνων που είχαν ήδη θεσπιστεί από το 2004, εκεί σταματάει και η συζήτηση και γι’ αυτό δεν έφτασε προφανώς σε εμάς, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Και κατέληξε λέγοντας: «Παρά το ότι δεν υπάρχει ειδική θεματική ενότητα για το περιβάλλον, η δική μας διά στόματος του προέδρου μας τοποθέτηση, θα κάνει σαφές ότι το περιβάλλον είναι μια πάρα πολύ σημαντική συνιστώσα, μια πάρα πολύ σημαντική προτεραιότητα της πολιτικής μας, που διαπερνά πολλούς τομείς. Και την οικονομική πολιτική και την αναπτυξιακή πολιτική του Κινήματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ δεν ήξερε. Δεν ρώταγε;

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήξερε. Δεν ρώταγε;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον κ. Ρουσόπουλο το αίτημα να ενταχθεί στις θεματικές ενότητες της συζήτησης το περιβάλλον. Ο κ. Ρουσόπουλος αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα, επικαλούμενος συμφωνία με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να μην αλλάξει η θεματολογία που υπήρξε στην αντίστοιχη προεκλογική συζήτηση του 2004».

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασάκης ήταν σε άγνοια του αιτήματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σε κάθε περίπτωση αναρωτιόμαστε αν αυτό μπορεί να αποτελεί δικαιολογία, όταν την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, χωρίς όμως επιτυχία, να αναδείξει την ευαισθησία του για το περιβάλλον, ως βασικό στοιχείο της επικοινωνιακής του πολιτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος της Αριστεράς.