Πολιτική
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρείσα (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονία. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τις βορειότερες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και αργότερα στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και αργότερα στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 τοπικά 4 και πρόσκαιρα 5 Μποφόρ στις νοτιότερες περιοχές. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρε τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων από το μεσημέρι. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών νωρίς το πρωΐ στη Βορειο-Ανατολική Ελλάδα, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που αργότερα κατά τόπους θα πυκνώσουν. Πιθανότητα βροχής στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)