Κόσμος
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 09:49

Επανεμφάνιση του Οσάμα Μπιν Λάντεν ;

Επανεμφάνιση του Οσάμα Μπιν Λάντεν προαναγγέλλει το αμερικανικό κέντρο SITE που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με το SITE, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοπεύει να απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό με ένα νέο βίντεο, με την ευκαιρία της έκτης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μία ισλαμιστική ιστοσελίδα φέρεται να ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται σύντομα να προβάλει το νέο βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Στην ιστοσελίδα δημοσιεύεται μια φωτογραφία από το βίντεο αυτό, όπου εικονίζεται ο μπιν Λάντεν, φανερά γερασμένος σε σχέση με άλλες φωτογραφίες του. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο.

Ο σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Τζόρτζ Μπους για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Φράνσις Τάουνσεντ, σε συνέντευξή του στο CNN υπογράμμισε πως η σύλληψη και η εξολόθρευση του αρχηγού της Αλ Κάιντα εξακολουθεί να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τις ΗΠΑ.

«Η σύλληψη και η εξολόθρευση του Μπιν Λάντεν είναι απολύτως σαφές ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για μας, όπως και η προσαγωγή του ιδίου και των υπολοίπων αρχηγών (του δικτύου της Αλ Κάιντα) ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε ο σύμβουλος του Τζορτζ Μπους.