Πολιτική
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2007 21:21

Γ .Παπανδρέου: Θα επανεξεταστούν τα πανωτόκια

Επανεξέταση του προβλήματος των πανωτοκίων στα δάνεια των αγροτών, από μηδενική βάση, υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα, στην οποία παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας Μόνα Σαλίν. Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη ρύθμιση που έκανε στα πανωτόκια τονίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή έφερε τους αγρότες σε χειρότερη κατάσταση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι άφησε επί τρεισήμισι χρόνια τη χώρα ακυβέρνητη και τόνισε ότι ο τόπος πλέον πρέπει να κυβερνηθεί σωστά , καλά και αποτελεσματικά.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε πολλές φορές τον όρο "νέα αλλαγή " το οποίο ταύτισε με την "εθνική αφύπνιση", την "εθνική συνεννόηση", την "εθνική ομοψυχία", την "ασφάλεια "και την "αισιοδοξία".

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι σήμερα δημιουργείται το κλίμα μιας νέας ανατροπής , ένα κλίμα το οποίο στη Θεσσαλία σηματοδοτήθηκε στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και τώρα προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν: " δεν χωράει η δεξιά στου αγρότη την καρδιά".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενέπαιξε τους αγρότες, ενώ γενικότερα επέδειξε ανικανότητα λεηλάτησε την περιουσία του ελληνικού λαού και έχει να επιδείξει τους κολλητούς και τους κουμπάρους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ