Αν και η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν έχει φύλο, παρ’ όλ’ αυτά οι γυναίκες ωφελούνται πολύ από ορισμένες τροφές που δεν πρέπει να παραλείπουν από την καθημερινότητά τους.
Σκόρδο
Περίπου το 1/3 των γυναικών μεταξύ 45 και 55 έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Ο αριθμός, μάλιστα, αυξάνεται σε γυναίκες ηλικίας 55 με 65. Το σκόρδο, όμως, είναι σύμμαχος, καθώς περιέχει φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένης της αλισίνης, τα οποία σε ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Journal of Integrated Blood Pressure Control φάνηκε ότι μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση περίπου όσο και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση. Συν τοις άλλοις, το σκόρδο μπορεί να προλάβει την εξέλιξη των καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνοντας την συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και αποτρέποντας τον σχηματισμό νέας πλάκας, σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Nutrition. Θυμηθείτε, όμως, το εξής: επειδή το μαγείρεμα καταστρέφει μέρος της θρεπτικής του αξίας, ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε σκόνη σκόρδου, εκχύλισμα σκόρδου ή βλαστό σκόρδου.