Mag
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 09:18

Τα φρούτα του καλοκαιριού και τα οφέλη τους

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας φτιάχνει μια ωραία, δροσερή φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής κι εμείς απολαμβάνουμε τα οφέλη τους στην υγεία και το ανοσοποιητικό μας, τώρα που βρίσκονται στην ακμή τους, προτιμώντας τα πάντα βιολογικά και πλένοντάς τα πάντα σωστά πριν την κατανάλωση.

Καρπούζι
Περιέχει μόλις 46 θερμίδες σε ποσότητα ενός φλιτζανιού, έχει 92% περιεκτικότητα σε νερό που σημαίνει ότι είναι άκρως ενυδατικό για το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με τις φυτικές του ίνες μας δημιουργεί αίσθημα κορεσμού ώστε να μην τσιμπολογάμε, ενώ βελτιώνει την πέψη. Ακόμη μας παρέχει περίπου το 20% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά για γερό ανοσοποιητικό, το 18% της βιταμίνης Α που κάνει καλό στην όραση, το 5% του καλίου που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, το 4% του μαγνησίου και μικρή ποσότητα βιταμινών Β. Το λυκοπένιό του, επίσης έχει αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Μαζί με το μέσα, προσέχει και το έξω μας, αφού οι βιταμίνες Α και C είναι σημαντικές για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Εκτός από σκέτο ή σε φρουτοσαλάτα, μπορείτε να το προσθέσετε στη σαλάτα σας ή να το δοκιμάσετε ψητό με τζίντζερ και μέλι.

Διαβάστε περισσότερα