Πολιτική
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 15:11

Γ.Καρατζαφέρης: «Ανοησία και επιπολαιότητα» ο χάρτης στο βιβλίο της Γ'Λυκείου

«Ανοησία και επιπολαιότητα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, το θέμα που δημιουργήθηκε με το χάρτη στο βιβλίο Ιστορίας της Γ'Λυκείου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/12/1410854.htm που, όπως είπε, δίνει επιχειρήματα στους Σκοπιανούς.

«Ο χάρτης αυτός που υπάρχει σε αυτό το βιβλίο γράφει Μακεδονία μια περιοχή που λέγονταν Βαρντάσια εκείνη την εποχή. Οι Σκοπιανοί παίρνουνε αυτά τα στοιχεία τα δικά μας και τα χρησιμοποιούν εναντίον μας», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Αlpha 989 και πρόσθεσε:

«Αυτό που έγινε εγώ το λέω ανοησία και επιπολαιότητα και η απαντήσει στην κ. Γιαννάκου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/12/1410915.htm που έλεγε ότι δεν παίζουμε με τέτοια θέματα, είναι ότι πράγματι δεν παίζουμε, αλλά πρέπει να τα προσέχουμε γιατί αύριο θα χρησιμοποιηθεί αυτό το βιβλίο».

ΠΑΣΟΚ: Αστοχίες δεν μπορούν να μετατρέπονται σε νομιμοποίηση βλακωδών επιλογών

«Ανεξάρτητα αν δόθηκε η δικαιολογία ότι ήταν ιστορικού τύπου χάρτης, ακόμα και έτσι να είναι, το 1945 υπήρχε κράτος Μακεδονία που έφτανε ως τη Θεσσαλονίκη; Την αστοχία και το λάθος θα προσπαθήσουμε να το δικαιολογήσουμε ιστορικά κάνοντας το βαρύτερο;», διερωτήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου.

«Οι αστοχίες», δήλωσε στον Αlpha 989, πρέπει να επισημαίνονται και πρέπει να βελτιώνονται». «Δεν μπορεί οι αστοχίες να μετατρέπονται σε επίθεση και τα λάθη σε νομιμοποίηση των βλακωδών επιλογών που έχουν γίνει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης ΟΛΜE, Παύλος Χαραμής, έκανε λόγο για ίδια αμαρτωλή τακτική, όπως με το βιβλίο της Στ' Δημοτικού. «Ένα σχολικό βιβλίο Ιστορίας σε μια κρίσιμη τάξη ανατίθεται εν κρυπτώ και να συγγράφεται χωρίς καμιά συλλογικότητα, χωρίς καμιά διαφάνεια και χωρίς κανένα διάλογο. Αυτό το βιβλίο θα επρεπε δοκιμαστικά τουλάχιστον να κριθεί σε κάποιο πειραματικό στάδιο», σημείωσε ο κ. Χαραμής.

Nτ.Μπακογιάννη: θα υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις εξέφρασε από την πλέυρά της η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αποκλείοντας ταυτόχρονα ενδεχόμενο παρέμβασης του ΥΠΕΞ. «Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει γιατί δεν το είδα η ίδια το βιβλίο. Μου είπαν ότι πρόκειται περί ενός ιστορικού χάρτη, δηλαδή ενός παλιού χάρτη, του ’35 μάλλον. Oι γεωγραφικές περιοχές αναφέρονται επίσης μπερδεμένα και μπερδεύονται με τις πολιτικές. Θα χρειάζονταν μια διευκρίνηση από κάτω που θα έλεγε ότι πρόκειται για γεωγραφική περιοχή. Είμαι βέβαιη ότι θα γίνει αυτό. Το υπ. Παιδείας από μόνο του είπε ότι θα υπάρξει η διευκρίνιση αυτή», δήλωσε στον Αlpha 989.

«Τώρα που εντοπίστηκε το θέμα, θα διορθωθεί, μην έχετε καμία αμφιβολία. Ούτως ή άλλως ιστορικά η "Μακεδονία", όπως ξέρετε, όπως την ονόμαζαν τότε επί Τίτο, δημιουργήθηκε μετά τον Τίτο. Δεν υπήρχε εκείνη την εποχή καν, υπήρχε μόνο η γεωγραφική περιγραφή», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη.