Ποιο είναι το χειρότερο ελάττωμα του κρασιού; Φυσικά, η οξείδωση. Ίσως να αναρωτιέστε «μα δεν είναι το οξυγόνο καλό για το κρασί;» ή «όταν το οξυγόνο μπαίνει στο ποτήρι δεν αναδεικνύει όλα τα βαθύτερα αρώματα του;». Πώς μπορεί να γίνει κάτι που έχουμε μάθει ότι είναι τόσο καλό για το κρασί, το μεγαλύτερο ελάττωμα του;
Είναι αλήθεια, το κρασί χρειάζεται οξυγόνο. Η φράση «αφήστε το κρασί να αναπνεύσει» δεν είναι λάθος. Εισάγοντας οξυγόνο σε ένα μπουκάλι κρασί ή ένα ποτήρι κρασί (εξού και γιατί το στροβιλίζουμε) είναι απολύτως ευεργετικό.
Διαβάστε περισσότερα