Πολιτική
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 18:57

ΣΥΡΙΖΑ: Υπεύθυνοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις πενιχρές συντάξεις

Για δρομολόγηση της ντε φάκτο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατηγορεί σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτοντάς τους παράλληλα ευθύνες για τις πενιχρές, όπως αναφέρει, συντάξεις που παίρνει η πλειονότητα των πολιτών.

«Όσο κι αν αλληλοκατηγορούνται για τα όρια ηλικίας το γεγονός είναι ότι τόσο ο Καραμανλής όσο και ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ μίλησαν για χορήγηση κινήτρων για εθελοντική παράταση του εργάσιμου βίου από τα 65 στα 67 χρόνια. Με δεδομένο το χαμηλό επίπεδο των συντάξεων, η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων θα προσφύγει σ’ αυτό το μέτρο για να βελτιώσουν τα πενιχρά εισοδήματά τους, οπότε θα έχουμε de facto αύξηση κατά 2 χρόνια των γενικών ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, καλεί τους ασφαλισμένους να μη δώσουν ούτε στη Ν.Δ. ούτε στο ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους λευκή επιταγή, «γιατί μετά τις εκλογές οι σημερινές προεκλογικές υποσχέσεις θα γίνουν αρνητικά μέτρα για τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και θα μεταφραστούν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σε μείωση των συντάξεων και σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».