Πολιτική
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 20:25

Στήριξη στο ΚΚΕ και εκλογικό χτύπημα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα

Την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να σηκωθεί ένας πιο ισχυρός κοινωνικοπολιτικός φραγμός, όπως είπε, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα ζήτησε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κομουνιστικού Κόμματος στο Πεδίον του ¶ρεως στην Αθήνα.

«Αυτό που ενδιαφέρει στις 16 Σεπτέμβρη είναι να νιώθουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δέχθηκαν εκλογικό πολιτικό χτύπημα, ενώ δυνάμωσε αισθητά ο αντίποδάς τους, το ΚΚΕ. Δεν αλλάζει η ΝΔ, δεν αλλάζει το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ ζήτησε τη στήριξη του κόμματός της, ακόμη και αν δεν συμφωνεί κανείς σε όλα με αυτό, για να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, όπως είπε, η συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας και συμπλήρωσε πως η πολιτική συμμαχιών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για «να την κάψουμε με πρόχειρες συμμαχίες για καιροσκοπικούς λόγους».

Ασκώντας δριμύτατη κριτική και στα δύο μεγάλα κόμματα, υπογράμμισε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν παραπλανητικά τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, προβλέποντας πως αν ο λαός δεν εκφράσει στις εκλογές με διακριτό τρόπο αυτή την αντίθεσή του και στα δύο κόμματα, από την επόμενη μέρα θα βρίσκεται μπροστά και στα παλιά και σε νέα πιο εκβιαστικά και παραπλανητικά διλήμματα.

Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε βολές και κατά του Συνασπισμού, τον οποίο κατηγόρησε για κυνήγι με σκοπό την κατάκτηση θέσεων ως αυτοσκοπό, αναφερόμενη σε συνεργασίες του με το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή οργάνων σε εργατικά κέντρα και σε ομοσπονδίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση.