Πολιτική
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 20:42

Βέβαιος για εκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο ο Αλέκος Αλαβάνος

Κάλεσμα στους πολίτες του σοσιαλιστικού χώρου να δώσουν μαζί, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, μια ωραία και αποφασιστική μάχη για το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα, τη δημόσια Παιδεία, το περιβάλλον και την ειρήνη, απηύθυνε μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Αλέκος Αλαβάνος.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, υπογράμμισε πως «ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς επιδιώκουμε να φύγει από την εξουσία η Ν.Δ. Να μην μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία, όπως απεγνωσμένα επιχειρεί αυτές τις ημέρες».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε πως δεν μπορεί να προβάλει μια ουσιαστική προγραμματική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κενό αντιπολίτευσης ουσίας απέναντι στη Ν.Δ. έρχεται να το καλύψει με δάνεια από τον Παπαθεμελή και τον Καρατζαφέρη, σπέρνοντας στο σπόρο του εθνικισμού στη δημοκρατική κοινή γνώμη, προκαλώντας λύπη και απογοήτευση.

Ο κ. Αλαβάνος, τέλος, επαναλαμβάνοντας τη βεβαιότητα ότι ζούμε το κύκνειο άσμα του δικομματισμού, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και την ελπίδα ότι το ίδιο θα γίνει και σε άλλους νομούς της Κρήτης.