Mag
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 18:53

Αυτά τα ξέρατε για το κεμπάπ;

Διάσημη νοστιμιά σε όλο τον κόσμο, το κεμπάπ ουσιαστικά είναι οτιδήποτε ψήνεται σε σούβλα. Σε κάποιες περιοχές, κεμπάπ είναι το σουτζούκι, ενώ γενικότερα αυτή την ονομασία χρησιμοποιούμε σε πιάτα με τεμαχισμένο κρέας, συνήθως αρνί, μοσχάρι ή και χοιρινό, που ψήνεται στη σχάρα, στα κάρβουνα ή και στο φούρνο.

Πολύ διαδεδομένες παραλλαγές του είναι το τας κεμπάπ (μοσχάρι κοκκινιστό κομμένο σε κομμάτια στην κατσαρόλα με κόκκινη σάλτσα, κρεμμύδι, σκόρδο και άλλα μυρωδικά) και το σις κεμπάπ (πολύ πικάντικο μπιφτέκι, λόγω των πολλών μπαχαρικών). Όποιο είδος κι αν είναι το αγαπημένο σας, δείτε τι δεν γνωρίζατε για το κεμπάπ μέχρι σήμερα και ετοιμαστείτε να το γευτείτε.

Διαβάστε περισσότερα