Πολιτική
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 11:04

Γ. Παπανδρέου: «Κυβερνητική ομάδα με συνοχή και προοπτική»

Τέσσερις ενότητες και 16 υπουργεία θα περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Παρουσιάζοντας την πρότασή του για τη νέα διακυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για κυβέρνηση με επιτελική οργάνωση και αποκέντρωση.

«Θέλω να κυβερνήσω με το λαό για το λαό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύθηκε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνησή του δεν θα ταυτιστεί με το κράτος. «Δεν θα επιτρέψω την κρατικοποίηση του ΠΑΣΟΚ ούτε την κομματικοποίηση του κράτους», υπογράμμισε.

«Το κυβερνητικό μοντέλο που παρουσιάζω σήμερα στοχεύει στην αποτελεσματική και την απόλυτη προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Το κυβερνητικό μοντέλο εγγυάται την ταχύτητα την ευελιξία, τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία. Έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε την Ελλάδα στον 21ο αιώνα».

«Θέλω να συγκροτήσω μια κυβερνητική ομάδα με συνοχή, με αποτελεσματικότητα με προοπτική, που θα στηρίζεται στη γνώση, την εμπειρία, τις νέες ιδέες και τις δυνατότητες που έχει όχι μόνο το κίνημα του ΠΑΣΟΚ, αλλά ευρύτερα η κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, σε κάθε υπουργείο θα δημιουργηθεί διεύθυνση σχεδιασμού ενώ παράλληλα θα ιδρυθεί Συμβούλιο Εθνικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες, το οποίο θα έχει υπερκομματική σύνθεση και στο οποίο δεν θα μετέχουν υπουργοί.

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο κ.Παπανδρέου, θα υπάρχουν δύο υπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ οι οποίοι θα συντονίζουν συγκεκριμένα ζητήματα που θα θέτει ως απόλυτες προτεραιότητες ο πρόεδρος της κυβερνήσεως.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα είναι υπουργός.

Εξάλλου ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση αυτοτελούς υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, ξεχωριστού από το υπουργείο Δημοσιων Εργων, Υποδομών και Δικτύων (όπως το ονομάτισε) και υποσχέθηκε την αναβάθμιση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αποστολή του οποίου -όπως είπε- θα είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κέντρο της ΝΑ Ευρώπης.