Πολιτική
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 21:13

Θετική επιλογή ζήτησε από τους πολίτες ο Κ. Καραμανλής

Την ύπαρξη σταθερής κυβέρνησης έθεσε ο πρωθυπουργός ως κρίσιμη προϋπόθεση για να πάει η χώρα μπροστά, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στο Πεδίον του ¶ρεως στην Αθήνα, με την οποία πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

«Χρειάζεται κυβέρνηση που να παίρνει γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Κυβέρνηση που να παίρνει δύναμη από μια ισχυρή εντολή πολιτών. Εντολή για να γίνουμε πιο αποφασιστικοί, πιο τολμηροί, πιο αποτελεσματικοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής, ζητώντας από τους πολίτες να κάνουν θετική επιλογή.

Ο κ. Καραμανλής έκανε ευρεία αναφορά στην οικονομική πολιτική, με επίκεντρο την έξοδο της Ελλάδας από την επιτήρηση, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη εθνική επιτυχία που ανήκει σε όλους τους Έλληνες. «Η βαριά κληρονομιά των κυβερνήσεων του χθες δεν επέτρεψε να κάνουμε όσα θέλαμε, για τους οικονομικά ασθενέστερους. Η έξοδος της χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, επιτρέπει τώρα να κάνουμε νέα, σταθερά, μεγαλύτερα βήματα, για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος» πρόσθεσε.

Θέτοντας τις κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ αναφέρθηκε στη διασφάλιση και τη νέα ώθηση της οικονομικής και αναπτυξιακής δυναμικής, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της Παιδείας, τη μεταρρύθμιση στη Διοικητική Δομή της χώρας, τον Πολιτισμό, την επένδυση στην έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Αναφερόμενος εμμέσως στο ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η ΝΔ βλέπει τις εκλογές ως ευκαιρία για άμιλλα προσφοράς, για ανταγωνισμό ιδεών και προτάσεων που ωφελούν τη χώρα και τους πολίτες, ενώ, όπως είπε, κάποιοι τις βλέπουν σαν αφορμή πόλωσης, οξύτητας και διχασμού.