Πολιτική
Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2007 13:12

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών

Κ. Καραμανλής: «Γιορτή της δημοκρατίας» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στις 9 το πρωί προσήλθε στο 431 εκλογικό τμήμα στον ¶γιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Αμέσως μετά ο κ.Καραμανλής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα μιλούν οι πολίτες. Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες με τη ψήφο τους επιλέγουν την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μας στα επόμενα χρόνια. Σεβόμαστε, εμπιστευόμαστε, όλους τους πολίτες και συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτή γιορτή της δημοκρατίας, όπως αρμόζει σε μία γιορτή. Με χαμόγελο και με αισιοδοξία».

Γιώργος Παπανδρέου: «Μια νέα ημέρα για την Ελλάδα ξημερώνει. Μία νέα σελίδα ξημερώνει. Ξαναφέρνουμε στην Ελληνίδα και στον Ελληνα την αξιοπρέπεια.Είναι μια ημέρα αισιοδοξίας,αισιοδοξίας για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά την άσκηκη του εκλογικού του δικαιώματος στη Θεσσαλονίκη.

Αλέκα Παπαρήγα-ΚΚΕ: «Δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό. Δεσμευόμαστε στους τολμηρούς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.Ξέρετε πού θα μας βρείτε: Στο χωράφι, στο γραφείο,στους δρόμους.Σε ένα μέρος δεν θα μας βρείτε μόνο.Εκει που υπάρχουν τα εκλογικά μαγειρεία»,δήλωσε η γενικής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο Περιστέρι.

Αλέκος Αλαβάνος: «Καλωσορίζω τους ταραξίες στην εκλογική διαδικασία, τους νέους και τις νέες των 400 €, του διαδίκτυου και του άρθρου 16. Πιστεύω από το Ηράκλειο μέχρι τις Σέρρες, από το Νότο μέχρι το Βορρά, οι πολίτες με την ψήφο τους θα γεννήσουν κάτι καινούργιο. Και πιστεύω ότι ο στόχος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ότι σήμερα το βράδυ αλλάζουμε το τοπίο, θα αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Γιώργος Καρατζαφέρης: Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Αύριο ξημερώνει μια άλλη ημέρα, η δημοκρατία νίκησε την αλαζονεία».

Στέλιος Παπαθεμελής: Στο 771ο εκλογικό τμήμα, που βρίσκεται στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, ψήφισε στις 10:30' το πρωΐ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.

Στη δήλωση του προς τους δημοσιογράφους υπογράμμισε: «Στείλαμε όλες αυτές τις μέρες ένα μήνυμα σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ελπίδας στο λαό μας. Αυτό το μήνυμα εμείς και οι οπαδοί μας καταθέτουμε στην κάλπη».