Πολιτική
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007 12:14

Ποιοί εκλέγονται στην Πελοπόννησο

Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε την πρώτη θέση και στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου αυξάνοντας και τον αριθμό των εδρών της σε επίπεδο περιφέρειας.

Στην Αρκαδία επανεκλέγονται οι βουλευτές Πέτρος Τατούλης και Ανδρέας Λυκουρέζος από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Ρέππας.

Στην Αργολίδα επανεκλέγεται με το κυβερνών κόμμα ο Γιάννης Μανώλης όπως και η Ελσα Παπαδημητρίου, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης.

Στην Κορινθία σημειώθηκε η μεγάλη έκπληξη καθώς τη μία έδρα που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ την καταλαμβάνει ο Πάνος Μπεγλίτης με μεγάλη διαφορά ψήφων από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του στο κόμμα.

Τις τρεις έδρες της ΝΔ στην Κορινθία καταλαμβάνουν ο Αναστάσης Παπαληγούρας, η Αθηνά Κόρκα - Κώνστα και ο πρωτοεμφανιζόμενος στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, Κ. Κόλιας.

Στο νομό Λακωνίας πρώτος βουλευτής εξελέγη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τη ΝΔ επανεξελέγη ο πρώην υφυπουργός Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Με μικρή διαφορά ψήφων από τον πρώτο εκλέγεται και ο πρωτοεμφανιζόμενος με τη ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος.

Τέλος, στο νομό Μεσσηνίας η ΝΔ αύξησε τις έδρες της και εκλέγει τέσσερις βουλευτές έναντι ενός του ΠΑΣΟΚ.

Την έδρα του ΠΑΣΟΚ κερδίζει ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ενώ τις έδρες της ΝΔ καταλαμβάνουν ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς που ακολουθεί με διαφορά, ο Δημ. Σαμπαζιώτης και η Σοφία Καλαντζάκου.

ΑΠΕ