Πολιτική
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007 13:12

Κ. Σημίτης: Οδυνηρή η ήττα για το ΠΑΣΟΚ - Συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, έχει αυτή την ώρα ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα από το γραφείο του κ. Βενιζέλου πέρασαν ο κ.Νεονάκης -που είχε κοπεί από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- και ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης.

Προσερχόμενος στο γραφείο του, ο κ.Βενιζέλιος δήλωσε ότι «η επόμενη μέρα βρίσκει το ΠΑΣΟΚ ηττημένο αλλά όχι ταπεινωμένο» και πρόσθεσε ότι «το κόμμα είναι λυτρωμένο, ενωμένο και με προοπτική».

Κ. Σημίτης: Oδυνηρή η ήττα για το ΠΑΣΟΚ

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κώστας Σημίτης χαρακτηρίζει οδυνηρή την ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Όπως επισημαίνει, το κόμμα και ο κόσμος πρέπει να δουν προσεκτικά τα αίτια της ήττας.

Ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωσή του θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και την γρήγορη ανασυγκρότησή του «για να εξασφαλίσει την επιτυχία στην επόμενη αναμέτρηση», η οποία, όπως εκτιμά, «είναι πιθανό να έρθει πολύ γρήγορα».

Παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης τάσσεται υπέρ της άμεσης κίνησης των δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα ως το μόνο μέσο «για να αποφευχθεί μια μακροχρόνια κρίση».