Πολιτική
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007 15:48

Στηρίζει Ευ. Βενιζέλο ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πρώτος με διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους στη Β' ΑΘηνών (με εξαίρεση την Αλέκα Παπαρήγα που, όμως, είναι αρχηγός κόμματος) εξελέγη ο Ανδρέας Λοβέρδος, συγκεντρώνοντας -μέχρι στιγμής- πάνω από 92.500 ψήφους.

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό μου, εκφράσθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, με πολύ γενναιόδωρο τρόπο. Δεν θα προδώσω αυτή την εμπιστοσύνη, αλλά θα την υπηρετήσω», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ για την ήττα του κόμματός του υπογράμμισε:

«Το ΠΑΣΟΚ υπέστη πολιτική ήττα . Η βαρύτατη συνέπειά της είναι ό,τι η χώρα θα φορτωθεί για κάποια ακόμη χρόνια τη ΝΔ. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, δεν πείσαμε τους πολίτες. Κι αυτό οφείλεται σε πρόσωπα και σε συγχύσεις γύρω από τις πολιτικές και το στίγμα του».

Εξάλλου, αφού επεσήμανε ότι μείζων στόχος είναι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του Κινήματος.

«Κατανοώ και αποδέχομαι τη στεναχώρια και την οργή του κόσμου μας για την ήττα. Αυτή η οργή θα πρέπει να βρει διέξοδο, αμέσως τις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου δρομολόγησε τις απαραίτητες καταστατικές διαδικασίες», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τόνισε:

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αλλαγές. Για αλλαγές που θα γίνουν αμέσως. Η διαδικασία αυτή όμως δεν είναι ένα τεστ επίδειξης σκληρότητας, αλλά ένας δρόμος για να δοθούν, αμέσως, οι κατάλληλες λύσεις. Και θα δοθούν. Στην κατεύθυνση αυτή, με καλύπτει απόλυτα η χθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου».