Πολιτική
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007 07:04

«Ντόμινο» εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κατασταστικού αποφάσισε να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για την ερχόμενη Κυριακή.

Προς το παρόν τη θέση του προέδρου φαίνεται να διεκδικούν Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου.

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο στηρίζουν με δήλωσή τους επτά Πανεπιστημιακοί, χαρακτηρίζοντάς τον «ενωτική λύση». Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.

Συνέδριο πραγματικής επανίδρυσης ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος δεν διευκρίνισε εάν θα είναι υποψήφιος.

Εν τω μεταξύ υπέρ της στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου τάχθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας, κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεοπτικής εκπομπής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Χαρακτήρισε πάντως βιαστική την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης της βάσης του κόμματος.

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του κ. Τζουμάκα ότι βουλευτές προσπαθούν να εγκλωβίσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι επιχειρηματίες αγοράζουν χρόνο σε τηλεοπτικές εκπομπές για συγκεκριμένους πολιτικούς, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.

Στην ίδια εκπομπή ο Σπύρος Βούγιας τόνισε ότι οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρουσιάσουν το όραμά τους και να δεσμευθούν για αυτό.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση.