Κόσμος
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007 19:20

Δυσαρεστημένοι με Μπους αλλά και με τους Δημοκρατικούς οι Αμερικανοί

Δυσαρεστημένοι με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, αλλά και με το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, δηλώνουν οι Αμερικανοί σε σφυγμομέτρηση της Harris Interactive που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα των Αμερικανών (67%) δεν εγκρίνουν τη δράση του Τζορτζ Μπους, με τον Αμερικανό πρόεδρο να λαμβάνει ένα λίγο μικρότερο ποσοστό δυσαρέσκειας σε σχέση με σφυγμομέτρηση του Ιουλίου, οπότε και το 73% δεν ενέκρινε τη δράση του.

Την ίδια ώρα πάντως, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 72% είναι δυσαρεστημένοι και από τη δράση των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που κατέχουν οι Δημοκρατικοί.

Επιπλέον, πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών (63%) εκτιμούν ότι η χώρα τους βρίσκεται σε κακό δρόμο έναντι 24% που εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για το 29% των Αμερικανών ο πόλεμος κατά του Ιράκ είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί από την κυβέρνηση, και βρίσκεται μπροστά από το σύστημα υγείας και την οικονομία που για το 16% των ερωτηθέντων υπάρχουν σοβαρά προβλήματα προς επίλυση και μπροστά από τη μετανάστευση που για το 13% των ερωτηθέντων είναι ένα κύριο πρόβλημα προς επίλυση.

Η σφυγμομέτρηση έγινε τηλεφωνικά από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου σε χίλιους ενήλικες. Δεν αναφέρεται από την εταιρεία που διενήργησε την έρευνα το ποσοστό λάθους.