Σε λιγότερο από 100 ημέρες -για την ακρίβεια στις 3 Νοεμβρίου- πρόκειται να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται η τάση που διακατέχει τους πολίτες και που δεν είναι άλλη από το να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον νυν κάτοχο του ανώτατου αξιώματος στη χώρα, τον Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, όλο και περισσότερο ακούγεται τις τελευταίες ημέρες και προηγείται στις δημοσκοπήσεις, το όνομα του αντιπάλου του, επίσης υποψήφιου με το Κόμμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.
Της Βίκυς Καλοφωτιά
[email protected]
Σε λιγότερο από 100 ημέρες -για την ακρίβεια στις 3 Νοεμβρίου- πρόκειται να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται η τάση που διακατέχει τους πολίτες και που δεν είναι άλλη από το να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον νυν κάτοχο του ανώτατου αξιώματος στη χώρα, τον Ρεπουμπλικάνο, Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, όλο και περισσότερο ακούγεται τις τελευταίες ημέρες και προηγείται στις δημοσκοπήσεις, το όνομα του αντιπάλου του, επίσης υποψήφιου με το Κόμμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.
Φυσικά γίνονται και ανατροπές, καθώς η ψυχολογία την ώρα της κάλπης είναι απρόβλεπτη, ωστόσο μιλώντας για το τι ισχύει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, τα πράγματα έχουν ως εξής: Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ μάλλον «πνέει τα λοίσθια», κάτι που γνωρίζει πλέον πολύ καλά και ο ίδιος και δεν δίστασε να το μοιραστεί και δημόσια στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.
«Κανείς δεν με συμπαθεί και αυτό πιθανώς έχει να κάνει με την προσωπικότητά μου», ήταν κάποια χαρακτηριστικά λόγια του, στα οποία φρόντισε να… βάλει την σφραγίδα του τονίζοντας πως «ακόμη και ο Άντονι Φάουτσι είναι πιο δημοφιλής από εμένα». Όπου Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος του… κλαψιάρη νυν προέδρου της Αμερικής, στη διαχείριση της πανδημίας.
Η... συνέχεια του «κακού»: Η διαχείριση της πανδημίας
Αυτή η πανδημία άλλωστε είναι που έκανε την ήδη μέχρι εκείνο το σημείο «λαβωμένη» δημοτικότητα του Ντ.Τραμπ να πάρει την κατηφόρα με ταχύτητα ιλιγγιώδη (και λίγα λέμε). Ειδικότερα, ένα αρκετά υψηλό ποσοστό των πολιτών του επιρρίπτει ευθύνες ότι καθυστέρησε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και προστασία τους, αφήνοντας τον Covid-19 να «σαρώσει» και τα κρούσματα μόλυνσης να μην έχουν σταματημό (οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 150.000 και τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης είναι 4,4 εκατομμύρια).
Μόλις πριν από μια εβδομάδα, ο ίδιος κάλεσε τον πληθυσμό να φοράει τη γνωστή πλέον σε όλους μας προστατευτική μάσκα καθώς τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έχανε την ευκαιρία να διακωμωδεί τη χρήση της. Επίσης, την περασμένη Τρίτη, δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να υποστηρίξει την άποψή του ότι δήθεν η χρήση της υδροξυχλωροκίνης ή αλλιώς το φάρμακο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία ορισμένων τύπων ελονοσίας, δρα αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού αναφέροντας ότι «πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο». Το ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα αλλά και το ότι δεν υπάρχουν μέχρι τώρα ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό, δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα.
Με ετούτα και με εκείνα δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς με ποιο ενδεχόμενο «φλερτάρει» έντονα ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, όλα είναι πιθανά όταν προσέλθει ο λαός στην κάλπη. Δεν ξεχνιέται άλλωστε ότι ήταν η πλειοψηφία του ίδιου λαού, που του έδωσε τα ηνία στην τελευταία εκλογική διαδικασία…
naftemporiki.gr με πληροφορίες από n-tv.de, BBC, CNN