Πολιτική
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007 15:55

Στροφή προς τα αριστερά ζητεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος

«Η δημοκρατική ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι μια απολίτικη διαδικασία αντιπαράθεσης προσώπων. Απαιτείται ελεύθερος, δημοκρατικός, ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, που θα εκφραστεί τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο ή σε άμεση έκτακτη συνεδριακή διαδικασία», επισημαίνει σε δήλωσή του για τη μάχη της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ζητεί:

- Δημοκρατικές εγγυήσεις για τη διαδικασία (όπως τονίζει, εγγυητής δεν μπορεί να είναι άλλος από τα καταστατικά όργανα και την ίδια τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ) και

- Νέα πολιτική πρόταση πορείας του ΠΑΣΟΚ, που θα σηματοδοτεί στροφή προς τα αριστερά.

Εξηγώντας τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, ο Ακης Τσοχατζόπουλος σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε γιατί ξεπεράστηκε από την δυναμική της κοινωνίας.

Όπως σημειώνει, «από το 2004 και μετά οι πολίτες, για να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές και την καταστροφική πορεία της κυβέρνησης της Ν.Δ., άρχισαν να στρέφονται με σταθερό βηματισμό προς τον προοδευτικό αριστερό χώρο, αναζητώντας μια νέα ολοκληρωμένη προοδευτική στρατηγική με περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα δικαιώματα, περισσότερες εγγυήσεις και ασφάλεια, με νέες λύσεις στα λαϊκά προβλήματα».

«Είχα επισημάνει επίμονα και έγκαιρα σε όλους τους τόνους την ανάγκη στροφής του ΠΑΣΟΚ στα αριστερά ... Η αδυναμία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ -πρόεδρος και ηγετική ομάδα- να κατανοήσουν τις εξελίξεις σε συνδυασμό με αντιφατικές επιλογές και πολιτικές, είχαν σαν συνέπεια την μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τα άλλα αριστερά κόμματα», υπογραμμίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος.