Πολιτική
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007 16:13

Κ.Χατζηδάκης: Ο πήχυς ήδη ψηλά από τον κ. Λιάπη

«Πριν από τις εκλογές είχα σύνθημα ότι πρέπει να ανεβάσουμε ψηλά τον πήχυ. Εδώ ο πήχυς έχει ήδη ανέβει, διότι ο Μιχάλης Λιάπης έκανε καλή και συγκεκριμένη δουλειά. Έχει να δείξει χειροπιαστά αποτελέσματα», δήλωσε ο νέος υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον κ.Λιάπη.

«Μετά από 13 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την εκλογή μου στη Β’Αθηνών και ενώ δεχόμουν συγχαρητήρια από τους πολίτες, πήρα το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού να αναλάβω το υπουργείο Μεταφορων. Δεν το έχω χωνέψει ακόμα μέσα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Θα κάνω ό,τι καλύτερο γίνεται προκειμένου να τιμήσω την εμπιστοσύνη και των πολιτών της Β΄ Αθηνών, αλλά και την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού να μου αναθέσει αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο υπουργείο».

«Δεν θα προχωρήσω βιαστικά. Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω, είναι να αισθανθώ σίγουρος ότι γνωρίζω τα θέματα πριν πάρω αποφάσεις», τόνισε ο νέος υπουργός Μεταφορών και ακολουθώντας τις αυστηρές οδηγίες του πρωθυπουργού στη πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είπε: «Εχω πει και στους δημοσιογράφους ότι μέχρι αύριο στις τηλεοράσεις και από εκεί και πέρα για κάποιο χρονικό διάστημα θα με ξεχάσουν, γιατί πρέπει να σκύψω στους φακέλους μου, να είμαι σίγουρος ότι πριν αποφασίζω γνωρίζω πολύ καλά το αντικείμενο».

Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι δεν θα πάρει καμία απόφαση χωρίς διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ απευθυνόμενος στο προσωπικό του υπουργείου δήλωσε ότι κανένας δεν περισσεύει και πρέπει όλοι να αξιοποιηθούν.

Καταλήγοντας ο κ.Χατζηδάκης παρατήρησε χαρακτηριστικά : «Υπουργός είσαι για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά δεν είσαι, παραμένεις για πάντα με το όνομα σου. Εγώ θα είμαι Κωστής Χατζηδάκης».

Ο Μιχάλης Λιάπης από την πλευρά του, κατά την ομιλία του ευχήθηκε στον κ. Χατζηδάκη να είναι ο υπουργός που θα πάει το τραμ στον Πειραιά και τον προαστιακό σιδηρόδρομο στο Λαύριο.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου του, αναφέρθηκε στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο, όπως είπε, είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει το φθηνότερο εισιτήριο της Ευρώπης.

Ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε και τον ΟΣΕ, οι υποδομές του οποίου -όπως είπε- εκσυγχρονίζονται, ενώ έχουν εγγραφεί στο Δ' ΚΠΣ δύο δισ. ευρώ για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα- Αθήνα - Εύζωνοι.