Πολιτική
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007 16:29

Κώστας Λαλιώτης: Να σταματήσει αμέσως η απωθητική αντιπαράθεση

Οι φανατισμοί, οι πολωτικές συγκρούσεις, τα χαρακώματα και οι εμφύλιοι διαχασμοί δεν τιμούν την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και δεν της αξίζουν. Αντίθετα, της στερούν δύναμη και προοπτική και την καθηλώνουν σε ένα τέλμα απραξίας προς όφελος της παράταξης της Δεξιάς.

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Κώστας Λαλιώτης, παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση για την αρχηγία του κόμματος.

Ο Κώστας Λαλιώτης απευθύνει έκκληση πρός όλους να σταματήσει αμέσως αυτή η ψυχοφθόρα και απωθητική -όπως τη χαρακτηρίζει- αντιπαράθεση, που εξελίσσσεται και «παραπέμπει στην εικόνα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος το οποίο μετά από κάθε ήττα, επιβεβαιώνει τη φθορά του και βυθίζεται στο τέλμα μέχρι την επόμενη ήττα».

Εγγυητής μόνο ο Παπανδρέου

Όσον αφορά τον εγγυητή των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ μέχρι την ανάδειξη προέδρου, ο κ. Λαλιώτης επισημαίνει με έμφαση πως «αδιαμφισβήτητα η ευθύνη για την εγγύηση αυτή ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Γιώργο Παπανδρέου ως πρόεδρο του Κινήματος και στα συλλογικά, θεσμικά όργανά του και σε κανέναν άλλον».

«Κανένας, μα κανένας, δεν μπορεί είτε να διασπάσει, είτε να χειραγωγήσει το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη», υπογραμμίζει ο κ. Λαλιώτης και προσθέτει ότι όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, απλά ματαιοπονεί και ότι σε κάθε περίπτωση θα συντριβούν με την αυτόνομη συμμετοχή και την αυτοδύναμη παρέμβαση των εκατομμυρίων ψηφοφόρων φίλων και στελεχων του ΠΑΣΟΚ, όποια τέτοια σενάρια και σχέδια υπάρχουν.

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, κανένας δεν μπορεί να είναι αμέτοχος και ουδέτερος και να αναμένει τις εξελίξεις στη γωνία», τονίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει ότι έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις στον πρόεδρο του Κινήματος για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις οι οποίες, κατά τη γνώμη του, συνιστούν μια θετική υπέρβαση στις σημερινές συνθήκες.