Πολιτική
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 20:05

ΠΑΣΟΚ: 11 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου

Στις 6 και 7 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο και θα συγκαλέσει την Εθνική Συνδιάσκεψη η οποία θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Νοεμβρίου. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η εκλογή προέδρου θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα προγραμματιστεί το τακτικό συνέδριο του κινήματος.

«Όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκαν ομόφωνα και ομόθυμα, κάνοντας όλοι τους τα αδύνατα δυνατά, ώστε το ΠΑΣΟΚ να μετατρέψει αυτή τη δύσκολη εποχή σε μια μεγάλη ευκαιρία ανασυγκρότησης και αναγέννησης του κινήματος», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Ταυτόχρονα, πρώτη προτεραιότητα του κινήματος είναι να ασκήσει υπεύθυνα και συστηματικά το ρόλο που ανέλαβε με εντολή του ελληνικού λαού και μέσα και έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και όλο αυτό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Μετά από εισήγηση του γραμματέα του κόμματος Νίκου Αθανασάκη, τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και του προέδρου του κόμματος αποφασίστηκε κατ΄ αρχήν να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο με σκοπό να συζητήσει επί της εισήγησης που θα ετοιμάσουν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τα αίτια της πρόσφατης εκλογικής επίδοσης του Κινήματος στις εθνικές εκλογές.

Στις 6 και 7 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος το οποίο και θα συγκαλέσει την Εθνική Συνδιάσκεψη η οποία θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Νοεμβρίου. «Στις 11 Νοεμβρίου θα έχουμε την κορύφωση αυτής της συντεταγμένης και ενωμένης πορείας του κινήματος με την εκλογή του προέδρου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Είπε ακόμη ότι το προσεχές διάστημα μετά την 11η Νοεμβρίου, θα προγραμματιστεί το τακτικό συνέδριο του κινήματος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό που έχει ήδη ψηφισθεί.

Ικανοποίηση για την ομόφωνη απόφαση

Ικανοποίηση για την ομόφωνη απόφαση του πολιτικού συμβουλίου εξέφρασαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Είμαι απόλυτως ικανοποιημένος δήλωσε ο Πέτρος Ευθυμίου, ενώ απόλυτα ευχαριστημένος εμφανίστηκε και ο Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, λέγοντας πως με το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε δίνεται η δυνατότητα για να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Χάρη Καστανίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο οποίος επίσης υπογράμμισε ότι θα ήταν χρήσιμο να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους. Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ασκήσει το αντιπολιτευτικό καθήκον που του ανετέθη.

Ο Θανάσης Τσούρας μιλώντας στη ΝΕΤ σημείωσε πως στο Πολιτικό Συμβούλιο ελήφθη η απόφαση το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει καθαρά, ενωτικά και με κανόνες. Ανέφερε ακόμη πως ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να ανοίξουν και να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Τέλος ο Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε, στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha πως απερρίφθησαν σχεδόν ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο τα περί συνωμοσιών που ακούστηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες μέρες.