Κόσμος
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 21:18

Ικανοποίηση στα Σκόπια για την κίνηση της καναδικής κυβέρνησης

Tην ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης του Καναδά, να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Ενημερωθήκαμε, μέσω της πρεσβείας μας στην Οτάβα, για την απόφαση του Καναδά να αναγνωρίσει τη χώρα μας με τη συνταγματική της ονομασία. Πρόκειται για ένα καλό νέο. Ο Καναδάς είναι μία πολύ σημαντική και ισχυρή χώρα, με την οποία έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Επίσης, στον Καναδά ζουν και πολλοί Μακεδόνες και εμείς χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή της κυβέρνησης του Καναδά» δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, στην οποία εξετάσθηκαν οι διαφορετικές θέσεις που διατύπωσαν οι δύο τους για μία σειρά ζητημάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης του Καναδά να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία: «Η κίνηση αυτή των κυβερνώντων του Καναδά, ενισχύει επιπρόσθετα τη διεθνή θέση της Μακεδονίας, αναφορικά, με ένα από τα σημαντικότερα γι΄εμάς ζητήματα, αυτό, της διατήρησης της συνταγματικής μας ονομασίας».

Την απόφαση χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κόμματων στην ΠΓΔΜ, την οποία τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, προβάλουν ως πρώτη είδηση, ενώ μεταδίδουν και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Ελλάδας κ. Κουμουτσάκου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου, σχετικά με το θέμα αυτό.