Αθλητικά
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 08:30

Συνεχίζει να «γράφει»... ρεκόρ ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδηγεί την Γιουβέντους στην κατάκτηση του τίτλου με μαθηματική ακρίβεια, με τον ίδιο να προσθέτει συνεχώς νέα ρεκόρ στο πλούσιο βιογραφικό του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδηγεί την Γιουβέντους στην κατάκτηση του τίτλου με μαθηματική ακρίβεια, με τον ίδιο να προσθέτει συνεχώς νέα ρεκόρ στο πλούσιο βιογραφικό του.

Το βράδυ της Δευτέρας ο CR7 ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της «Βέκια Σινιόρα» στο νικηφόρο 2-1 επί της Λάτσιο, αποτέλεσμα που την έφερε στο +8 από την 2η Ίντερ και στο +9 από την 3η Αταλάντα, ενώ απομένουν ακόμη 4 αγωνιστικές για το φινάλε της Serie A.

Με τα 2 τέρματα που σημείωσε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε τα 30 στην τρέχουσα σεζόν και 50 συνολικά στο ιταλικό πρωτάθλημα, επιδόσεις που του δίνουν την πρώτη θέση σε τρεις στατιστικές κατηγορίες.

Τα 30 γκολ στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας κάνουν τον Ρονάλντο τον τρίτο παίκτη στην ιστορία της Γιουβέντους που φτάνει το συγκεκριμένο νούμερο σε μία σεζόν.

Πρώτος ήταν ο Φελίς Μπορέλ ο οποίος τη σεζόν 1933-34 πέτυχε 31 γκολ και ο δεύτερος ο Τζον Χάνσεν ο οποίος το 1951-52 είχε 30. Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό ότι ο Ρονάλντο είναι ικανός να ξεπεράσει την επίδοση του Μπορέλ.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος «κυνηγά» και το συνολικό ρεκόρ του Ιταλού ο οποίος είχε πετύχει 36 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις σε μία σεζόν με την «Μεγάλη Κυρία», με τον CR7 να μετρά εφέτος 34.

Σε χρόνο... ρεκόρ ο σταρ της «Γιουβε» έφτασε τα 50 τέρματα στη Serie A μέσα σε δύο σεζόν (30 εφέτος και 20 πέρυσι), όντας ο μοναδικός παίκτης ο οποίος μετρά τουλάχιστον 50 γκολ στα τρία κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, La Liga, Serie A).

Επίσης, έγινε ο ποδοσφαιριστής που φτάνει πιο γρήγορα τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1994-95. Χρειάστηκε μόλις 61 αγώνες για να τι πετύχει, ενώ ο δεύτερος της σχετικής λίστας είναι ο Ουκρανός, Αντρι Σεφτσένκο (σε 68 ματς) κι ο τρίτος είναι ο Βραζιλιάνος, Ρονάλντο, που το πέτυχε σε 70 αγώνες.