Πολιτική
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007 13:09

«Πυρά» Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης (2)

Επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με σημερινή του δήλωση, επισημαίνοντας ότι η ήττα του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί για αυτήν περίοδο χάριτος.

Η εντολή του λαού στον κ. Καραμανλή ήταν «αναγκαστική» και «δόθηκε με βαριά καρδιά», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αισθάνεται ότι κινείται ελεύθερα όταν υπάρχουν σημαντικά ζητήματα προς αντιμετώπιση.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε τρια σημαντικά, κατά την άποψή του, θέματα:

Πρώτον, την υπόθεση των Σκοπίων, γενικά, την αναγνώρισή τους από τον Καναδά με τη συνταγματική τους ονομασία και την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στις ΗΠΑ.

Δεύτερον, την προετοιμασία του σχεδίου προϋπολογισμού, όπου ο κ. Καραμανλής, όπως είπε, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στις ανάγκες της κοινωνίας, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός «δεν είναι ικανός να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση».

Και τρίτον, το ζήτημα της διαχείρισης της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο αναδείχθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές. Για το θέμα αυτό ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση αρχίζει με εσωτερικές διαφωνίες, δηλαδή με τους χειρότερους οιωνούς.

Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.