Κοινωνία
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 16:25

Βόλος: Και εισαγγελέας στη νεκροψία για 26χρονο - Αντιπαράθεση και σε πολιτικό επίπεδο

Με την παρουσία και εισαγγελέα θα διενεργηθεί η νεκροψία - νεκροτομή σε 26χρονο που βρέθηκε νεκρός στον Βόλο, από αδιευκρίνιστα προς το παρόν αίτια.

Με την παρουσία και εισαγγελέα θα διενεργηθεί η νεκροψία - νεκροτομή σε 26χρονο που βρέθηκε νεκρός στον Βόλο, από αδιευκρίνιστα προς το παρόν αίτια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βραδινές ώρες χθες, ο 26χρονος βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου του στο σπίτι του.

«Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία. Παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Με αίτημα του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία - νεκροτομή θα παραστεί και εισαγγελέας. Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειάς του, δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες» αναφέρει η αστυνομία.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στη θλίψη τους» δηλώνει το υπουργείο.

Ο Γ. Ραγκούσης

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνει πως «σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ουσιαστικά έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν έκανε ουδεμία επίσημη δήλωση για τον τραγικό θάνατο του νέου στον Βόλο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα τοποθετηθούμε.

Προφανώς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Κατανοητοί οι λόγοι.

Παρά τη γενικευμένη κατακραυγή για τον χουντονόμο τους, συνεχίζουν να πορεύονται στον κατήφορο ενός νεογκεμπελικού τύπου προπαγάνδας.

Διαρκώς κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο τη συκοφάντηση.

Και αυτήν τη φορά θα αποτύχουν οικτρά».