Κοινωνία
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 17:04

Λάρισα: Στο φως δύο κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης στη Θεσσαλία

Τη δράση δύο εγκληματικών ομάδων που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Θεσσαλία αποκάλυψε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Τη δράση δύο εγκληματικών ομάδων που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Θεσσαλία αποκάλυψε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες σε περιοχή του νομού Λάρισας, συνελήφθησαν πέντε μέλη τους, εκ των οποίων οι δύο ιθύνοντες των ομάδων, ηλικίας 38 και 41 ετών. 

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 14 Ιανουαρίου έως και 6 Ιουλίου 2020, οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν οργανωθεί με σκοπό την προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή σε αυτές συνολικά 24 άλλων ατόμων, τα οποία δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της ληστείας, της κλοπής και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • τρία κιλά και 41,2 γραμμάρια ηρωίνης σε στερεά μορφή (πλάκα)
  • 77 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
  • τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα
  • δύο ζεύγη πινακίδων Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων
  • ανιχνευτής μετάλλων
  • 10 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης
  • 17 κινητά τηλέφωνα και
  • 11.745 ευρώ.

Επιπλέον, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο σε περιοχή του νομού Λάρισας, όπου οι δράστες, με την απειλή χρήσης βίας, αφαίρεσαν από την κατοικία της ηλικιωμένης χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων από κατοικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 23-11-2019 έως 05-06-2020 στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή.

Μέλη των δύο εγκληματικών αυτών ομάδων έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.