Κοινωνία
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 09:50

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Με την 7η μεταμνημονιακή αξιολόγηση να έχει μόλις ξεκινήσει σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, η Κομισιόν ανακοινώνει σήμερα τις καλοκαιρινές της προβλέψεις για τις οικονομίες των κρατών-μελών και επομένως και για την Ελλάδα. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, αρχικά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ώστε την άλλη εβδομάδα τη σκυτάλη να πάρουν οι επικεφαλής των θεσμών για την 7η μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Διαβάστε εδώ.

Την ώρα που στα επιδημιολογικά εργαστήρια ανά τον κόσμο οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα μυστήρια του νέου κορωνοϊού και να καταλήξουν στο κατάλληλο «όπλο» αντιμετώπισής του με αλλεπάλληλες κλινικές δοκιμές, ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία έχει μετατραπεί σε ένα «εργαστήριο» δοκιμών για την κατάλληλη «θεραπεία» των οξύτατων επιπτώσεων της πανδημίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την αγορά εργασίας. Ποιος έχει το προβάδιασμα. Διαβάστε εδώ.

Σε νέο τεστ αντανακλαστικών για τις ελληνικές υγειονομικές αρχές αναδεικνύεται το ζήτημα της διαχείρισης των εισαγόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, κάθως συμπληρώνεται μία εβδομάδα από το «άνοιγμα» των πυλών εισόδου της χώρας. Από τα εννέα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την περασμένη Κυριακή, ο ΕΟΔΥ έφτασε να ανακοινώνει χθες 49 νέα κρούσματα σε 24 ώρες. Τα 36 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Διαβάστε εδώ.

Τις πύλες τους στο επιβατικό κοινό άνοιξαν από σήμερα το πρωί οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά. Η συχνότητα των δρομολογίων και τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής. Διαβάστε εδώ.

Με δύο εντυπωσιακές αλλαγές στα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε χθες η σύνθεση της νέας γαλλικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ. Η προτεραιότητα της οικολογίας και η εγκατάλειψη του αφηγήματος «και δεξιά και αριστερά» από τον Γάλλο πρόεδρο. Διαβάστε εδώ.